HÄLSAN

Efter ej klarade studier, lång tids sjukdom, arbetslöshet eller nyligen kommen till Sverige och Sandviken kan det kännas oöverkomligt att ens ta sig utanför dörren. Än mindre söka ett jobb eller studera. Framsteget erbjuder deltagarna fysisk träning och finns till hands för att leda, stötta och inspirera deltagarna i deras resa till bättre välmående.

Hälsan ger deltagarna möjlighet att förbättra både psykisk och fysisk ohälsa. Träning förstärker både självbild och livsvilja, orken att kämpa vidare och utvecklas. Vi har sett många framsteg i Hälsan. Många människor med depression har till exempel kunnat sluta äta mediciner. Deltagare med kroppsliga hinder som ryggont och högt blodtryck, har blivit starkare och mindre ont samt kunnat avsluta blodtrycksmedicinering. Det gör stor skillnad!

Hälsan är ett arbetsmarknadsprojekt som vi driver i samarbete med Sandvikens kommun. Projektet syftar till att med hjälp av fysisk aktivitet och gemenskap hitta kraften att så småningom ta sig ut i arbetslivet.

Hälsan har pågått sedan 2012 i samarbete med Arbetslivsförvaltningens integrationsenhet i Sandvikens Kommun.

Det här vill vi förmedla med Hälsan

✓ Livsglädje och gnista  ✓ Styrka – både kroppslig och själslig  ✓ Glädje och gemenskap
✓ Hälsa och god sömn
GALLERI

            
För vem?
Grupper utsedda av Arbetslivsförvaltningen på Sandvikens Kommun
Var:
Gästrike Gym
När:
För närvarande kör vi styrke- och motionsträning sju timmar i veckan på Gästrike Gym. Ibland även promenader, gruppträning i annan form och plats. Styrke- och individuella motionsträningspass är anpassade efter varje person.  Andra aktiviteter som friluftsaktiviteter, ridning och Zumba kan förekomma några gånger per år.
Pris:
Gratis
Kontakt:
Chia Abdolah, 070-239 72 29, chia@sandvikensif.se
FÖLJ OSS PÅ SOCIALA MEDIER