Sara Hector ny ambassadör i Framsteget


Foto: Nisse Schmidt och Mats LindhSandvikens IF är glada och stolta över att kunna presentera Sara Hector som vår senaste ambassadör för Framsteget.
Sandvikens IF:s Framsteget är ett socialt projekt som dagligen berör mängder med människor i Sandvikens kommun. Det är vårt bidrag till ett bättre samhälle och vi är glada över de ambassadörer som satt sitt namn och sin stöttning bakom Sandvikens IF Framsteget.

Efter Frida Nordstrand och Tomas Ledin är vi mycket stolta att kunna presentera Sara Hector som den senaste ambassadören för Sandvikens IF Framsteget.

Sandvikenbördiga Sara Hector gjorde alpin världscupdebut redan som 17-åring 2009 och har sedan dess etablerat sig som en utförsåkare i världsklass med bland annat en världscupseger i Österrike 2014. Sara har även deltagit i två olympiska spel, senast i den nyss avslutade olympiaden i Pyeongchang.

"Jag föll för skidåkning redan när jag var tre år gammal och sedan dess har det varit nästintill omöjligt att slita mig från backarna. Det enda som lyckas är min tävlingsinstinkt som inser att om jag ska vinna måste jag vila. Jag vill att fler människor ska få chansen att låta instinkter ta över, mata kroppen med lyckohormoner och må bra ända ut i fingerspetserna. Jag är väldigt glad över att Sandvikens IF vill göra detta möjligt för fler människor i Sandviken genom satsningarna inom Framsteget-verksamheten. Så när jag fick förfrågan om jag kan vara med och stötta alla dess fantastiska projekt som Sandvikens IF har så blev jag oerhört rörd. Såklart vill jag hjälpa människor på traven att orka fightas om det så behövs eller bara få energi för att leka i livet. Hade det här funnits när jag var ung hade jag älskat det. Fortsätt att njuta och kämpa - Go, go, go!"
/Sara Hector